Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین- سید مرتضی احمدپور: بسیاری از دانش‌آموزان مجبور به خرید کتاب‌های کمک درسی یا ثبت‌نام در کلاس‌های فوق برنامه هستند. گواه این موضوع نیز تماس‎های متعدد شهروندان با صدای همشهری و اذعان مدیران آموزش و پرورش آذربایجان شرقی به شکایت والدین از تداوم و گسترش این روند در مدارس است.

بازار پر سودکتاب‎های کمک درسی

کتاب‌های کمک درسی هزینه‌های بالایی دارند و اغلب هم توسط انتشارات مختلفی چاپ می‌شوند که هر یک تلاش می‌کنند فروش بیشتری داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روش افزایش فروش این کتاب‌ها هم تبلیغ میان معلمان و مدیران مدارس است. قیمت این کتاب‌ها هم بین ۲۵ هزار تومان تا ۷۰ هزار تومان برای هر جلد است.  دربرخی موارد دانش‌آموز مجبور است برای هر درس کتابی مجزا تهیه کند.

 اگرچه این هزینه‌ها در ابتدا چندان رقم بالایی را شامل نمی‌شود، اما با احتساب جمعیت ۷۸۰ هزارنفری دانش آموزان در استان و احتساب متوسط ۱۱ کتاب برای هر دانش‌آموز در مقاطع مختلف می‌توان سود هنگفتی از این کتاب‌ها کسب کرد.

 اجبار غیر مستقیم برای فروش کتاب کمک درسی

نایب رئیس انجمن اولیا و مربیان مدرسه شهید غلامی تبریز که اعتراضات زیادی از والدین مبنی بر اجبار در فروش کتاب‌های کمک درسی دریافت کرده است، می‌گوید: این کتاب‌ها اسامی مختلفی دارند و هر سال هم بر تنوع و تعدادشان افزوده می‌شود و معمولا قیمت‌های بالایی هم دارند.

«هانیه خسروی »  می‌افزاید: برخی معلمان نه به صورت کاملا مشخص، بلکه به صورت غیر مستقیم خرید این کتاب‌ها را الزامی می‌کنند؛ مثلا به دانش‌آموزان می‌گویند برای هفته بعد از صفحه فلان کتاب کمک آموزشی تمرین‌ها را حل کنند و به کلاس بیاورند.

این عضو انجمن اولیا و مربیان تاکید می‌کند: واقعیت این است که انجمن‌های اولیا و مربیان اختیارات کمی برای برخورد با معلمان دارند و از طرفی تعداد معلمان هم محدود است و برخی معلمان حتی با یک تذکر لسانی قهر می‌کنند و از کلاس درس خارج می‌شوند.

وی از چالش جدی برگزاری کلاس‌های کمک درسی در مدارس هم سخن به میان می‌آورد و تاکید می‌کند: این کلاس‌ها معمولا برای دانش آموزانی برگزار می‌شود که نمره قابل قبولی ندارند و هرچند برگزاری این کلاس‎ها به خودی خود خوب است، اما زمان برگزاری کلاس همچنین هزینه‌های جانبی آن و مدرسان حاضر در کلاس‌ها قابل بحث است.

وی ادامه می‌دهد: این کلاس‌ها روزهای جمعه یا پس از ساعات برگزاری عادی کلاس برگزار می‌شود ومعمولا همان معلمان در کلاس‎ها حضور دارند و اعتراض والدین هم به انتخاب معلمان و هزینه‌هایی است که از آنان اخذ می‌شود.

 از طرف دیگر «سودابه عباسی» معلم مقطع ششم ابتدایی هم معتقد است: معلمان هیچ منفعتی در سود و زیان فروش کتاب‌های کمک درسی ندارند و از نظر قانونی هم این نوع فعالیت‌ها ممنوع شده‌اند، اما خود والدین و دانش‌آموزان از همان ابتدای سال به دنبال کتاب‌های کمک درسی هستند.

وی ادامه می‌دهد: کتاب‌های کمک درسی بسیار متنوع شده‌اند. از طرف دیگر هم والدین یا دانش‌آموزان برای خرید کتاب از ما مشاوره می‌خواهند و برخی معلمان هم با تحقیقی که از بازار کتاب‌های کمک درسی دارند بهترین کتاب به شیوه تدریسی مدرسه را انتخاب و معرفی می‌کنند.

غیر قانونی بودن تبلیغ کتاب‌های کمک آموزشی  

معاون اداره کل آموزش وپرورش آذربایجان شرقی با بیان این‌که غیر قانونی بودن تبلیغ و فروش کتاب کمک آموزشی درمدارس از سال‌ها پیش ابلاغ و اجرا شده است، می‌گوید: بر اساس مصوبه ۸۲۵ شورای عالی آموزش و پرورش کشور و تاکید شورای آموزش و پرورش استان که به ریاست استاندار تشکیل می‌شود، هرگونه تبلیغ و عرضه این کتاب‌ها توسط معلمان و مدیران مدارس ممنوع است.  

عاشور اکرمی ادامه می‌دهد: برای جلوگیری از هرگونه شائبه‌ای تبلیغ و معرفی این کتاب‌ها تحت هر عنوانی ممنوع است.  اگر شکایتی از والدین در این زمینه به آموزش و پرورش صورت بگیرد از طریق بازرسی پیگیری و برخوردهای قانونی لازم از جمله معرفی به کمیته‌های مربوطه کارمندی صورت می‌گیرد.

وی می‌گوید: در برگزاری کلاس‌های فوق برنامه هم هیچ اجباری وجود ندارد، بلکه مدیران مدارس با تشخیصی که از وضعیت تحصیلی دانش‌آموزان دارند شرکت آنان در این کلاس‌ها را پیشنهاد می‌دهند.

وی ادامه می‌دهند: دانش‌آموزان یا والدینی هم که خود برای خرید کتاب‌های کمک درسی از معلمان مشورت می‌گیرند مخیر به خرید این کتاب‌ها هستند و با توجه به سطح کیفی کتاب‌های کمک درسی و تغییرات خوبی که در این کتاب‌ها صورت گرفته نیازی به خرید کتاب‌های اضافی توسط مسئولان ومولفان کتاب‌های درسی پیشنهاد نمی‌شود.

کد خبر 462172 برچسب‌ها استان آذربایجان شرقی مدرسه و مدارس

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان آذربایجان شرقی مدرسه و مدارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۴۰۹۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷۱۰ آموزگار جدید از ماه مهر تدریس را در مدارس آذربایجان‌غربی آغاز می‌کنند

مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان‌غربی با اشاره به اعلام نتایج آزمون آموزگاری گفت: قبول شدگان تا روز یکشنبه می‌توانند مدارک خود را بارگذاری و از روز یکشنبه با مراجعه حضوری مقدمات کار برای ارزیابی تکمیلی انجام خواهد شد و از این طریق ۷۱۰ نفر سهمیه داریم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، علی مطهری امروز _دوشنبه، دهم اردیبهشت_ در نشست خبری با اصحاب رسانه در تشریح برنامه‌های گرامیداشت هفته معلم اظهار کرد: خبرنگاران به عنوان حلقه‌های بدون آلایش و پالایش با سازمان به جامعه خدمت می‌کنند و از اطلاع‌رسانی شفاف و بدون واهمه به مردم تشکر می‌کنم.

وی افزود: معلمان، مربیان و مشاوران نمونه بر اساس شاخص‌های معین شده در هفته معلم تجلیل خواهند شد و معلمان نمونه استان به مرحله کشوری راه می‌یابند، اما امسال هیچ معلمی از آذربایجان‌غربی از بین ۷ نفر معرفی شده به مرحله کشوری جزو معلمان برتر قرار نگرفت.

مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان‌غربی گفت: زنگ سپاس از معلم با حضور مسئولان استانی و شهرستانی در مدرسه دوره اول متوسطه شهید حبیب‌زاده ناحیه ۲ ارومیه شروع خواهد شد و ۴۵ نفر از همکاران شامل ۲۰ نفر از معلمان و مربیان نمونه استان و مابقی برابر شیوه‌نامه ابلاغی وزارت برای دیدار با مقام معظم رهبری اعزام می‌شوند.

مطهری تصریح کرد: ۱۱ گروه از فرهنگیان نیز با استاندار آذربایجان‌غربی طی روز پنج‌شنبه سیزدهم اردیبهشت دیدار خواهند داشت.

وی با اشاره به غبارروبی مزار شهدا فرهنگی در روز پنج‌شنبه سیزدهم اردیبهشت، ادامه داد: ویژه مراسمی نیز برای بازنشستگان سال ۱۴۰۲ آموزش و پرورش برنامه‌ریزی کرده‌ایم.

مطهری تصریح کرد: روز جمعه چهاردهم اردیبهشت شاهد حضور گسترده فرهنگیان در نمازهای جمعه خواهیم بود و همچنین میز خدمت نیز در محل برگزاری نمازهای جمعه شهرهای استان برپا خواهد شد.

وی عنوان کرد: دیدار با خانواده شهدا، ایثارگران و جانبازان از جمله دیگر اقدامات در طول هفته معلم خواهد بود و با همکاری بنیاد شهید و امور ایثارگران تجلیل ویژه از همکاران ایثارگر، فرزندان شهدا و جانبازان انجام خواهد یافت.

مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان‌غربی با بیان برگزاری مسابقات ورزشی و کتابخوانی ویژه فرهنگیان و خانواده‌هایشان در سراسر استان خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات مهم در این هفته حضور در صداوسیمای مرکز آذربایجان‌غربی و مرکز مهاباد با هدف تشریح عملکرد آموزش و پرورش خواهد بود.

مطهری تصریح کرد: در مجموع بیش از ۵۰۰ عنوان برنامه در هفته گرامیداشت مقام معلم اجرا خواهد شد.

وی افزود: طی سال‌جاری تحصیلی از ابتدا و تا انتها سهمیه‌های جذب معلمان پیگیری و ابلاغ شده و آزمون یکی از این پیگیری‌ها که آموزگاری است برگزار و نتیجه اعلام شده است.

مطهری عنوان کرد: قبول‌شدگان تا روز یکشنبه می‌توانند مدارک خود را بارگذاری و از روز یکشنبه با مراجعه حضوری مقدمات کار برای ارزیابی تکمیلی انجام خواهد شد و از این طریق ۷۱۰ نفر سهمیه داریم که ۲.۶ برابر این رقم پذیرش انجام گرفته است.

وی با اشاره به کمبود معلم در مدارس استان ادامه داد: با اضافه تدریس معلمان کنونی کمبود نیروی انسانی هم اکنون به چشم نمی‌آید و در اول مهر نیز هیچ کلاسی بدون معلم نخواهد بود.

مطهری افزود: هزار نفر از فارغ‌التحصیلان دانشگاه فرهنگیان نیز از اول مهر وارد مدارس می‌شوند و از ظرفیت بازنشستگان با انجام ۳۰ سال خدمت نیز برای تدریس استفاده خواهیم کرد که شامل ۱۷۰۰ نفر از معلمان می‌شود.

وی با اشاره به آمار بازماندگان از تحصیل و محرمانه بودن این آمار گفت: در بحث بازماندگان از تحصیل اقدامات استان مورد توجه وزارتخانه قرار گرفته، چرا که به عنوان دستور کار در شورای آموزش و پرورش استان برده شد و با همت استاندار آذربایجان‌غربی به تمامی متولیان امر تکالیفی ابلاغ شد که شناسایی بازماندگان و سپس جذب آن‌ها انجام گیرد.

مطهری یادآور شد: به تمام فرمانداران، بخشداران، دهیاران و تمام ائمه جمعه استان شناسایی بازماندگان از تحصیل تکلیف شده است.

مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان‌غربی با اشاره به جذب ۵۰ درصد از بازماندگان تحصیل خاطرنشان کرد: معتقدیم که حتی باز ماندن یک نفر از تحصیل نتایج منفی بر جامعه می‌گذارد.

مطهری با اشاره به نزدیک به هزار کیلومتر مرز استان گفت: هم تهدیدات و هم فرصت‌های مرز باعث شده آمار بازماندگان از تحصیل بالا باشد و در سرانه آموزشی نیز از میانگین کشوری پایین هستیم و در طول دولت سیزدهم هزار و ۳۴ کلاس درس به تعداد کلاس‌ها افزوده شده است.

وی عنوان کرد: آهنگ رشد جمعیت استان از آهنگ رشد کلاس‌های درسی بیشتر است و به همین خاطر سرانه پایینی نیز داریم.

مطهری با اشاره به نیمه‌تمام بودن ۱۷۰۰ کلاس درس در آذربایجان‌غربی اظهار کرد: تکمیل این کلاس‌ها عزم عمومی از طریق جذب اعتبارات ملی و استانی و از ظرفیت خیرین را می‌طلبد و اگر ۵ هزار کلاس جدید در استان ایجاد شود هنوز به سطح میانگین کشوری خواهیم رسید.

وی ادامه داد: هم‌اکنون استان‌هایی وجود دارد که آمار دانش‌آموزان آن تنها به اندازه ناحیه یک و دو آموزش و پرورش ارومیه نیز نیست و بعضی از استان‌ها آمار دانش‌آموزان طی مدت ده ساله ثابت بوده است.

مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان‌غربی اظهار کرد: با اجرای رتبه‌بندی فرهنگیان معیشت آن‌ها در دولت سیزدهم بهبود یافته است و احکام فرهنگیان در مقایسه با احکام دیگر ادارات پایین‌تر نیست.

کد خبر 749154

دیگر خبرها

  • ماجرای جنجالی اهانت به امام خمینی (ره) در کتاب درسی هند؟
  • پاسخ بامزه یک دانش‌آموز به تمرین کتاب درسی
  • ۷۱۰ آموزگار جدید از ماه مهر تدریس را در مدارس آذربایجان‌غربی آغاز می‌کنند
  • اهانت به امام خمینی(ره) در کتاب درسی هند؟
  • ۷۰ کیلومتر راهِ روزانه تا رسیدن سرِ کلاس درس روستا
  • رسالت معلم ،‌ارتقاء علمی و معنوی دانش آموزان است
  • معلم باید برای ارتقای معنوی و علمی خود و دیگران تلاش کند
  • رسالت معلمان ارتقای علمی و معنوی دانش آموزان است
  • ثبت سفارش کتاب درسی چگونه است؟
  • جزئیات ثبت سفارش کتاب‌های درسی اعلام شد